För nykraft och återhämtning

Svensk Cancer Rehabilitering

En blogg som vänder sig till dig som drabbats av cancer. Den handlar om cancerrehabilitering och återhämtning, här lyfter vi fram vad som kan ingå i rehabiliteringen. Inkontinens, fatique, sexualitet, ångest och oro men även glädje och gemenskap. Hur man kan må bättre, bli starkare både fysiskt och psykiskt, få nykraft och komma vidare i livet. Forskning och utveckling samt anhörigas påverkan och delaktighet. Andra aktuella och viktiga frågor som berör cancer och rehabilitering. En blogg där du kan vara delaktig, ta del av vad som händer men även dela med dig av dina tankar och idéer till oss.

Vi som driver bloggen är två sjuksköterskor som båda två arbetat många år inom sjukvården och vet att svensk sjukvård är fantastisk på många sätt och vis. Bloggen är ett sätt från vår sida att lyfta fram viktiga saker inom cancervården och rehabiliteringen och är vårt bidrag till förbättring. Vi har arbetat med urologi som specialité i Västerås och driver den nystartade verksamheten Svensk Cancer Rehabilitering dit alla med cancer kan söka. Klicka på loggan nedanför så kommer du till hemsidan

Senaste blogginlägg i vår blogg

Läs nyheterna från denna vecka
 

Bloggen om att hämta nykraft efter cancerdiagnos

Visst är det underbart när ljuset sakta återvänder och man fylls av mer energi. Ljuset har sådan stor betydelse och bara vetskapen om att vi nu går in i första vår månaden gör att man får mer kraft. Vädret svänger dock fram och tillbaka men känslan finns ändå där.

Under några av vårens rehabiliteringsdagar vänder vi oss till de som drabbats av bröstcancer både män och kvinnor. Vi special anpassar våra dagar efter de behov som finns. Vi går igenom och ser över er rehabiliteringsplan och reviderar den. Vi kommer förutom vårt grundkoncept att prata om sexualitet och lymfödem. Olika gästföreläsare har vi bjudit...

I kväll på TV4 får vi vara med och stötta, ta del av cancerforskningens framsteg och utmaningar.

Vad menar vi med det? Jo, att om man dagligen ägnar sig en liten stund åt att reflektera över vad man kan vara tacksam för så medför det en positiv och lugnande känsla.