För nykraft och återhämtning

Svensk Cancer Rehabilitering

En blogg som vänder sig till dig som drabbats av cancer. Den handlar om cancerrehabilitering och återhämtning, här lyfter vi fram vad som kan ingå i rehabiliteringen. Inkontinens, fatique, sexualitet, ångest och oro men även glädje och gemenskap. Hur man kan må bättre, bli starkare både fysiskt och psykiskt, få nykraft och komma vidare i livet. Forskning och utveckling samt anhörigas påverkan och delaktighet. Andra aktuella och viktiga frågor som berör cancer och rehabilitering. En blogg där du kan vara delaktig, ta del av vad som händer men även dela med dig av dina tankar och idéer till oss.

Vi som driver bloggen är två sjuksköterskor som båda två arbetat många år inom sjukvården och vet att svensk sjukvård är fantastisk på många sätt och vis. Bloggen är ett sätt från vår sida att lyfta fram viktiga saker inom cancervården och rehabiliteringen och är vårt bidrag till förbättring. Vi har arbetat med urologi som specialité i Västerås och driver den nystartade verksamheten Svensk Cancer Rehabilitering dit alla med cancer kan söka. Klicka på loggan nedanför så kommer du till hemsidan

Senaste blogginlägg i vår blogg

Läs nyheterna från denna vecka
 

Bloggen om att hämta nykraft efter cancerdiagnos

Nu är första advent här och första ljuset vi tänder! Att få lysa upp i mörkret och göra våra mörka vintermånader lite ljusare, så vi önskar er en fin första advent!

Prehabilitering betyder att från diagnos fram till behandling ska man ges förutsättningarna för att klara av den kommande behandlingen.

Vi stödjer bröstcancer förbundet i kampen mot bröstcancer. För bättre vård och tidigare upptäckt.

Hösten är här med sitt lugn! Trädens färger skifftar i fantastiska färger och naturen förbereder sig för vila!

I socialstyrelsens rapport där man har följt svensk cancerrehabilitering för första gången visar på att fler förbättringar bör göras och det är stora lokala skillnader i vården inom vissa regioner.