Hur möter du dessa alla skiftningarna som denna vår/vinter haft med sig? 

27.04.2024

Längtan efter sol och värme är stark efter denna långa vår-vinter med ett väder som har skiftat dag från dag. Tänk vad väder och vind kan påverka oss, hur känner du och hur möter du dessa skiftningar? Blir ditt humör påverkat eller går du in i ett gilla läge inställning. Att släppa det som man inte själv kan påverka och fokusera på andra saker istället som man kan finna kraft i. 

Jag är övertygad om att vi påverkar oss själva i vårt mående i hur vår inställning till olika saker ser ut. Vi kan hitta glädjen och kraften i de små dagliga sakerna, genom att ta till tacksamhet och använda den. Vi kan vända vårt fokus om vi känner känner oss nere och låga. Att bli medveten om att det går att förändra här är några exempel 

  • Ta några djupa andetag och försök hitta en tanke som gör dig glad som får dig att må bra. Kanske något minne, en känsla, en doft. 
  • Sätt på musik som gör dig glad eller ställ dig framför spegeln och ge dig själv ett leende. 
  • Ge dig ut på en promenad oavsett väder för i naturen hämtar vi ny energi, 
  • Skicka ett sms eller ring någon som får dig att må bra.

Ja, som sagt det finns många sätt att vända våra tankar för att få ökat välbefinnande och bättre mående. En känsla är bara en känsla som går över inget bestående och den går att ändra både åt det negativa eller till det positiva hållet. Hur gör du? Skriv till oss och berätta och dela med dig. 

Vår mail är svenskcr@gmail.com 

Tillsammans kan vi stödja och hjälpa varandra.