Rehabilitering för alla

05.09.2020

Nu väntar vi bara på att det envisa Coronaviruset försvinner från jordens yta så livet blir mer normalt igen. Eller blir livet normalt igen? För den som drabbas av cancer kan livet helt ändra riktning. Vardagen som känns som det normala livet förvandlas till en tillvaro i chock, sorg, ilska, rädsla mm. Trygghet försvinner och det uppstår olika erfarenheter och känslor som man aldrig stått inför men måste hantera. Men visst kan livet bli normalt igen om än ett nytt normalt. Kanske inte det förra normala är det man vill tillbaka till heller när man fått andra perspektiv på livet? 

Syftet med rehabilitering är att kunna återvända till ett dagligt liv och återfå en rimlig hälsa fysiskt, psykiskt och socialt.  Att träffa andra som förstår vad man pratar om, som själva har upplevt är också en del av rehabilitering. Där man har sina egna erfarenheter och de andra vet vad det är. Där man kan stötta varandra framåt och lyfta varandra lång tid efter att rehabiliteringsveckan är slut. 

Vi hoppas på att komma igång med rehabiliteringen första kvartalet nästa år men det går bra att börja anmäla redan nu. Vi kommer dela upp grupperna efter diagnos då vi tror att det blir det bästa för den individuella deltagaren.