Hur hanterar vi Coronavirus!

05.04.2020

Hur hanterar vi ovissheten och oron?

Vi är alla olika och hanterar dessa saker på olika sätt. Ovisshet är för många av oss ett jobbigt tillstånd när man inte har något handfast att gå på. Vi vet inte hur länge detta kommer att pågå.Om vi kommer att bli sjuka och isåfall hur sjuk blir jag? Rädsla för att någon av mina anhöriga drabbas.Men det kan finnas en oro för bli av med sitt arbete och vad det innebär med minskad inkomst vilket leder till osäker ekonomi och kanske arbetslöshet. Nu om någonsin behöver vi stödja varandra extra mycket. Detta är en krissituation som ingen av oss varit med om tidigare. Så hur hjälps vi åt, kom gärna med inlägg om hur ni gör och hur ni tänker kring detta.


Vad vi alla gör nu!

Vi tvättar händer, håller avstånd och är hemma när vi är förkylda och sjuka. Hostar och nyser i armveck. Vi undviker folksamlingar och om vi går på cafe eller restaurang sitter vi med avstånd och blir serverade vid bordet. När vi går till affären så håller vi avstånd i kön och kassörskorna har fått plexi glas framför sig. Vi träffar inte våra äldre nära och kära för att skydda dem mot viruset. Våra ungdomar som läser på gymnasiet och universitet får vara hemma och läsa på distans. Vi håller oss mer inne i våra hem och allt detta är de handfasta sakerna vi gör. 

Vad kan vi göra för att må bättre.

Att dagligen promenera, jogga eller cykla för att hålla oss i form både fysiskt och psykiskt är just nu extra viktigt. Att vara ute i friska luften är bara bra men hålla avstånd till andra.

Stärka upp immunförsvaret genom att boosta med mycket grönsaker, ingefära, extra C-vitamin som det till exempel finns mycket av i apelsiner 

Kom ihåg ring till dina nära och kära en extra gång!