Hemma gjord musli gott och nyttigt!

08.04.2019

Att göra sin egna musli är enkelt och blir väldigt gott. Dessutom får vi i oss så mycket bra vitaminer och mineraler som vi alla behöver. Köp hem lite olika ingridienser,  här kommer några förslag dessa kan givetvis varieras och ändras beroende på tycke och smak eller allergier. 

Havregryn

Solroskärnor

Pumpafrön

linfrön

Torkad frukt

Mandel

Hasselnötter

Valnötter

Cocosflingor

Du kan göra på två olika sätt 

Ett sätt är att ta en ugnsplåt och fylla upp med denna blandning ställ in i ugnen i på 220 grader ca 10 min,  du får vakta så att de inte bränns vid och röra om några gånger. Ta därefter ut plåten och låt blandningen svalna innan du häller upp i någon eller några burkar. Har du en glasburk så ser det dessutom väldigt vackert och gott ut om man har den framme på bänken i sitt kök.

Ett annat sätt är att rosta i stekpanna om du vill ha mindre mängd och göra det snabbt till frukosten eller mellanmålet

Till denna musli är det gott att ha grekisk/turkisk yoghurt eller filmjölk och toppa med blandade bär och denna tid på året brukar vi använda frysta blåbär eller hallon som tinas upp. Detta blir en super god och väldigt nyttig frukost eller mellanmål.