Hallon, jordgubbar, blåbär

09.06.2019

Bärens tid är här och det är dags att frossa!

Hallon

Hallon är rika på vitamin C, folat, järm och kalium. Dessutom har de höga halter av olösliga fibrer (kommer från de små fröna som sitter på hallonet) liksom anmärkningsvärda halter av den lösliga fibern pektin, som hjälper till att kontrollera kolesterolet. Dessutom är hallon slemlösande, avgiftande och kan lindra menstruationssmärtor. Hallon är också rika på antioxidanter.

Jordgubbar

Jordgubbar är rika på flera näringsämnen, däribland C-vitamin. De innehåller också höga nivåer av fytonutrienter och antioxidanter, som bekämpar fria radikaler. Dessutom är jordgubbar en utmärkt källa till vitamin K och mangan, liksom folsyra, kalium, riboflavin, vitamin B5, vitamin B6, koppar, magnesium och omega-3-fettsyror.

Blåbär

Blåbär är fullpackade med antioxidanter som bland annat skyddar kroppens celler och bidrar till att hålla oss ungdomliga och friska. Dessutom innehåller blåbär resveratrol, som är ett anti-cancerogent ämne. Antioxidanterna i blåbär kan också möjligen skydda ögat från vissa åldersförändringar.