God och nyttig äppelkaka!
28.08.2019
Ingredienser
- 1,5 dl mandelmjöl
- 50 gram smör
- 1 dl kokosflingor
- 2 msk sötströ
- 0,5 tsk vaniljpulver
Äpplen:
- ca 400 g (ca 3 st) äpplen
- 1 tsk kanel
- 0,75 msk sötströ
Topping:
- 25 g mandelspån
Servering:
- ev. 2-3 dl vispgrädde
Gör så här:
Börja med smuldegen. Skär upp smöret och låt stå framme en stund så det blir rumsvarmt.
- 50 g smör
Tillsätt mandelmjöl, kokosflingor, sötströ och vaniljpulver.
- 1,5 dl mandelmjöl
- 1 dl kokosflingor
- 2 msk sötströ
- 0,5 tsk vaniljpulver
Arbeta ihop till en smulig deg. Använd gaffel eller elvisp.
(Om degen är för geggig så ta mer mandelmjöl.)
Skala och skär äpplen i mindre bitar. Lägg dem i en smord ugnsform. Strö över kanel och sötströ.
- ca 400 g (ca 3 st) äpplen
- 1 tsk kanel
- 0,75 msk sötströ
Fördela smuldegen över äpplena. Strö över mandelspån.
- 25 g mandelspån
Grädda pajen mitt i ugnen i 200°C i ca 20 minuter tills pajen fått fin färg.
Servera med vispad grädde, vaniljsås eller glass