Fysisk aktivitet hjälper till

01.07.2019

Fysisk aktivitet kan låta naturligt för vissa medan det känns långt bort för andra. Att börja med det lilla är också det något positivt. För den som inte motionerar alls kan 15-30 minuters promenad både ge positiva känslor för stunden och locka till längre promenader efter en tid. 15 minuter! Börja där. Skriv aktivitetsdagbok så får du se dina positiva resultat svart på vitt. Varför inte förena nytta med nöje; börja tillsammans med en vän, granne, bekant för det lilla extra sociala

Vår rehabilitering innehåller fysisk aktivitet, både teoretisk och praktisk anpassad till just dig som en del i rehabiliteringsveckan. Vi håller till på ställen som också bjuder in till natursköna promenader.

Flera studier har visat att fysisk aktivitet är en bra rehabiliteringsåtgärd. Phys-Can (Physical training and Cancer) är en Svensk studie som undersöker vilken effekt fysisk aktivitet och träning har på cancerrelaterad trötthet (fatigue) och livskvalité under tiden man får sin onkologiska behandling. Det är bland annat personer med prostatacancer som ingår i studien som visar att fysisk aktivitet hjälper mot bl. a den förlamande tröttheten. Det forskarna sett är att fysisk aktivitet "upplevs som positivt, ökar styrka, kondition och energi samt ger struktur i vardagen, socialt stöd och motiverar att fortsätta hålla igång".

Värt att prova, eller hur