Hos oss lär du dig avslappning med Qigong och Mediyoga

20.01.2019

Att kunna slappna av är oerhört viktig speciellt när vårt samhälle många gånger är så krävande att  allt ska gå så fort, vara uppkopplade och tillgängliga helst hela tiden.Drabbas man dessutom av en cancer så ökar kroppens stress påslag ytterligare. Därför kan avslappning hjälpa oss att må bättre. En del av oss har lättare för att slappna av och stressa ner medan visa har betydligt svårare. Ibland när man är stressad så märker man det inte själv alla gånger förrän kroppen sänder ut olika signaler. Dessa signaler kan vara sömnsvårigheter, hjärtklappning, spända muskler, tandgnissling mm, kroppen försöker få oss att förstå men många gånger ignoreras symtomen vilket leder till ännu mer stress och värre symtom. Hos oss lär vi dig grunderna i två metoder som kan användas och ge avslappnande effekt. Du får verktyg  som du kan använda dig av i vardagen, lära dig lyssna in  och känna av kroppens olika signaler och tecken.

Qigong och Mediyoga är två metoder där du får arbeta med både kropp och själ

Qigong utförs med långsamma rörelser i kombination med avslappning och andningsövningar för att skapa balans i kropp och själ. Kroppens egna inre krafter aktiveras så att påverkan på det sympatiska nervsystemet minskar 

Mediyogan använder sig av övningar för nacke, axlar, skulderblad, höfter och ländrygg, det är lugna men kraftfulla övningar som kan utföras på på yoga matta eller sittande på stol.

Mediyogan lär dig att använda andningen för att hitta rätt avslappning och du får lära dig kortare meditationsövningar