För nykraft och återhämtning

Svensk Cancer Rehabilitering

En blogg som vänder sig till dig som drabbats av cancer. Den handlar om cancerrehabilitering och återhämtning, här lyfter vi fram vad som kan ingå i rehabiliteringen. Inkontinens, fatique, ångest och oro men även glädje och gemenskap. Hur man kan må bättre, bli starkare både fysiskt och psykiskt, få nykraft och komma vidare i livet. Forskning och utveckling samt anhörigas påverkan och delaktighet. Andra aktuella och viktiga frågor som berör cancer och rehabilitering. En blogg där du kan vara delaktig, ta del av vad som händer men även dela med dig av dina tankar och idéer till oss.

Vi som driver bloggen är två sjuksköterskor som båda två arbetat många år inom sjukvården och vet att svensk sjukvård är fantastisk på många sätt och vis. Bloggen är ett sätt från vår sida att lyfta fram viktiga saker inom cancervården och rehabiliteringen och är vårt bidrag till förbättring. Vi arbetar med urologi som specialité i Västerås och driver den nystartade verksamheten Svensk Cancer Rehabilitering dit alla med cancer kan söka. Klicka på loggan nedanför så kommer du till hemsidan

Senaste blogginlägg i vår blogg

Läs nyheterna från denna vecka
 

Bloggen om att hämta nykraft efter cancerdiagnos

Vi är alla olika individer med olika behov. Att rehabiliteras från en cancersjukdom är så viktigt och där processen är individuell. Men långt ifrån alla erbjuds någon rehabilitering överhuvudtaget idag. Vår sjukvård i Sverige är fantastisk på många sätt men vi har en hel del brister och avsaknad av just rehabilitering.

Sommartid

30.03.2022

Så härligt nu kommer ljuset och vi går mot våren!

Fruktansvärt det som händer i Ukraina så många människor som drabbas ett enormt lidande. Våra tankar går dagligen till alla människor som nu tvingas delta i kriget och försvara sitt land. Samt alla barn med mödrar och gamla som försöker fly från sitt hemland. Men även alla som är kvar utan både elektricitet, mat och vatten.

Vi har fortfarande platser kvar så passa på och anmäler er! Tre hela dagar med helpension fyllda med vårt KEFA. Här ges nu möjlighet att få ny energi och återhämtning. Träffa andra som varit med om liknade upplevelser och vistas i en fantastisk vacker miljö på Schenströmska. Finns möjlighet att ansöka om ekonomisk stöd från olika fonder för...

Hur går det med träningen är du den som året om regelbundet tränar eller tillhör du en grupp som tränar periodiskt? Våra rutiner för träning ser ofta väldigt olika ut. Hur gör man för att få in en rutin att träna regelbundet.