Sjukskötersketjänster

Privat sjuksköterskemottagning i Västerås

Vi har kompletterat vår verksamhet med sjukskötersketjänster i Västerås

            Vi arbetar privat och har inget avtal med Regionen


Vi hjälper dig med provtagning, blodtryck, tar bort stygn, kontroll av lungkapacitet med hjälp av PEF, vaccination mot TBE och eventuellt annat du har behov av. Hör av dig på mail: ssktjanst@gmail.com så är vi så tillmötesgående vi kan. Vi hjälper dig även med injektioner, då behöver du ha med ordinationen och läkemedletSka du ut och resa och behöver reseintyg? Vi tar PCR och Antigen i samarbete med Covidlabs. För bokning av test, boka här: https://www.covidlabs.se
Nyhet! 


Nu när fästingsäsongen är igång börjar vi vaccinera mot TBE. 

Du som fyllt 18-år kan boka in dig här nedan. Vi startar med TBE  25 juli
                                 

                             Boka här nedan
TBE är en hjärninflammation som sprids via fästingar. Det är en allvarlig sjukdom som saknar botemedel. Det går att vaccinera sig mot TBE.  Här kan du  boka vaccinering

Vill du ha kontroll över ditt blodtryck? Många går med högt blodtryck utan att veta om det. Att ha kontroll på sitt blodtryck hjälper dig att ta kontrollen över din hälsa.

Ett obehandlat högt blodtryck leder på sikt till skador på kroppens blodkärl i form av styva blodkärl och åderförfettning. Det kan i sin tur leda till stroke, hjärtinfarkt eller hjärtsvikt.
Blodkärlen i njurarna, ögonen och i benen kan också skadas av högt blodtryck:

Behöver du hjälp med injektioner? Du kanske har ordination på injektioner  så som  P-spruta, B-vitamin mm. Vi hjälper dig. Skriv i bokningen vilken injektion det är och ta med ordinationen och ditt läkemedel till besöket:

Vill du ha kontroll på din hälsa med blodprover? Vi erbjuder färdiga paket men du kan även kontakta oss för prisuppgift på andra prover:

Blodprover-kontakta oss för prisuppgift: ssktjanst@gmail.comTRÄDPOLLEN

Trädpollen är ett blodprov som mäter om du är allergisk mot björk, hassel, gråal, sälg, vide och ek. Är testet positivt är man allergisk mot trädpollen, man kan ej se exakt vilket träd man är allergisk mot i testet. Ju högre mängd antikroppar som finns i blodet ju större är risken att man har trädpollenallergi. För att säga att man har trädpollenallergi måste man både ha symtom vid kontakt med det allergiframkallande ämnet och förhöjda mängder av IgE i blodet.

Om man får ett positivt trädpollenallergitest och samtidigt har symtom under pollensäsongen så kan man följa pollenrapporter och på detta sätt räkna ut vilket typ av träd man är allergisk mot med hjälp av geografi och tidsperiod. Se pollenkontroll.se, pollenrapporten.se

För de flesta hjälper receptfria allergiläkemedel för att minska och lindra symtomen 

Vid svårare fall av allergi kontaktas ordinarie sjukvård för att få receptbelagda läkemedel 

GRÄSPOLLEN

Misstänker du att du är allergisk mot gräs?

Gräspollen kommer under maj månad och ger då symtom. Koncentrationen av gräspollen är som högst under juni och juli och avtar efter september månad.

Detta blodprov mäter om du är allergisk mot timotej, råg, luddtåtel, eng rajgräs, vårbrodd. Är testet positivt är man allergisk mot gräspollen, man kan ej se exakt vilket gräs man är allergisk mot. 

Ju högre mängd antikroppar som finns i blodet ju större är risken att man har gräspollen allergi. För att säga att man har gräspollenallergi måste man både ha symtom vid kontakt med det allergiframkallande ämnet och förhöjda mängder av IgE i blodet.

Om man får ett positivt gräspollenallergitest och samtidigt har symtom under pollensäsongen så kan man följa pollenrapporter och på detta sätt räkna ut vilket typ av gräs man är allergisk mot med hjälp av geografi och tidsperiod. Se pollenkontroll.se, pollenrapporten.se 

För de flesta hjälper receptfria allergiläkemedel för att minska och lindra symtomen.

Vid svårare fall av allergi kontaktas ordinarie sjukvård för att få receptbelagda läkemedel.

SKÖLDKÖRTEL

Sköldkörtel-paketet innehåller hormonerna, TSH (hypofyshormon), T4 och T3 (sköldkörtelhormon). ´

Detta paket ger endast en fingervisning på om du behöver vidare utredning av sköldkörteln, det ställer inte någon diagnos. Du tar själv ansvar för att kontakta läkare för vidare uppföljning och eventuell diagnos.

Om du äter Levaxin ska detta inte tas dagen för din provtagning. Stora mängder av Biotin (vitamin B7) kan påverka resultatet varför du bör avstå från detta några dagar innan din provtagning

VITAMINER OCH MINERALER

Vitaminer och mineraler-paketet innehåller analyser av: Vitamin D, Järn, Kobalamin B12, Zink, Magnesium, Folat, Ferritin, Transferrin

Vitaminer och mineraler är nödvändiga för många av kroppens funktioner tex immunförsvaret. Upplever du trötthet, energilöshet, eller känner dig nedstämd som påverkar din livskvalitet? Eller är du bara intresserad av att se att du har rätt balans av vitaminer och mineraler i din kropp?

 Ta ej  järn, Biotin B7 och kosttillskott 24 timmar innan provtagning. Var fastande 10 timmar innan. Du får dricka vatten/kaffe/te utan mjölk. Undvik fet mat och alkohol dagen innan. Boka provet innan kl 11. 

Ta med din legitimation. 

Analyser: Vitamin D, Järn, Kobalamin B12, Zink, Magnesium, Folat, Ferritin, Transferrin  

VITAMIN D

D-vitamin lagras i vår kropp på sommarhalvåret genom solljusets UV strålar på vår hud. D-vitamin kan även fås via vissa livsmedel tex mjölk, ägg och fisk. Om du är vegetarian kan du behöva komplettera kosten med bl.a. vitamin D

         D-vitaminbrist kan visa sig som trötthet, energilöshet och känslor av nedstämdhet. Många av oss i Norden har brist på D-vitamin då vinterhalvåret ger inga eller få soltimmar och D-vitaminreserverna minskar.

Har du opererat dig eller av annan anledning fått stygn som behöver tas bort? Vi hjälper dig med det. Ta med ordination på att stygnen ska bort och boka dubbeltid:

Antigentest med Reseintyg

Snabbtest för pågående Covid-19-infektion, analyseras på plats med svar inom 20 minuter.
Reseintyg på engelska med läkarsignatur

OBS! Endast godkänt av vissa länder.

Regler för resa:

https://www.swedenabroad.se/PCR-test covid-19 med Reseintyg

PCR-test (RT-q) inklusive reseintyg på engelska med läkarsignatur för dig som behöver visa upp bevis på smittfrihet från Covid-19
Skickas på analys till ackrediterat laboratorium. 
Regler för resa:Injektioner

Kom ihåg att ta med ordinationen

samt injektionen